Uitmuntende kwaliteit
Gratis verzending > €40

Ons verhaal

De noten, zuidvruchten, pitten en zaden die we in Nederland kopen komen vaak van ver, uit vrijwel iedere uithoek van de wereld. Dat betekent dus dat de noten eerst een flinke reis afleggen voordat ze bij jou op tafel te vinden zijn. Van sommige noten zal je niet eens weten hoe dat ze groeien.

Opvallend is dat de meeste noten in landen groeien waar het gemiddelde inkomen van de bevolking een stuk lager ligt dan in Nederland. Helaas zien we dit niet altijd en daarom hebben we Rafiki Nuts opgericht. Rafiki betekent vrij vertaald “vriend” in het Swahili. Onze missie is om diverse noten tot vriend van iedereen te maken. Iedereen in de keten moet profiteren van wat wij krijgen.

Hoe willen we dat doen?

In alle landen zijn wel organisaties te vinden die zich in zetten voor de lokale bevolking, natuurbehoud en sociaal welzijn van mensen. Wanneer je dus noten via ons koopt zullen we een deel van de opbrengst van ieder zakje schenken aan een goed doel in het land van origine. Bij het bestellen leggen we een aantal opties aan u voor aan welk goed doel we een gift zullen doen. Hier vindt u alle stichtingen die we op dit moment ondersteunen.

Zijn jullie een liefdadigheidsinstelling dan?

Nee hoor, wij zijn gewoon een commercieel bedrijf. Alleen wij geven indirect een deel van de opbrengst terug aan de landen waar wij onze heerlijke noten, zuidvruchten, pitten en zaden vandaan halen. De meeste marge wordt vaak in het westen gemaakt en de landen waar het vandaan komt zien vaak niets terug van deze marge.

Maar in Nederland kunnen we toch ook nog wel wat betekenen voor anderen?

Ja dat klopt! Daarom laten wij de zakjes verpakken door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zo voelen ook zij zich gewaardeerd in het werk dat ze doen.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van de lekkernijen die te koop zijn op onze webshop.